Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Επαγγελματική νίκη με επιστροφή Κόστα!

 Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2017/01/blog-post.html

Δυσκολεύτηκε αλλά..ξέφυγε κ'άλλο.
     H Τσέλσι αν και τα βρήκε..σκούρα, επικράτησε με 2-0 της Χάλ στο '' Στάμφορντ Μπρίτζ'', και αύξησε στους 8 τη διαφορά της από τη δεύτερη Άρσεναλ. Τα γκολ για τους ''μπλε'' πέτυχαν οι Κόστα (45+7') - που ''έγραψε'' την 100η συμμετοχή του με τους Λονδρέζους -και Κέϊχιλ (81'). Αυτή ήταν η 15η νίκη στα τελευταία 16 παιχνίδια για την ομάδα του Κόντε, παράλληλα με την πρώτη ήττα του Μάρκο Σίλβα ( στο πρώτο του ματς με τις ''Τίγρεις'' είδε τους παίκτες του να νικούν 3-1 τη Μπόρνμουθ ) στο τιμόνι της Χάλ. Επιστροφή μετά τις....περιπέτειες για Ντιέγκο Κόστα, βασικός με το καλημέρα ο Ελαμπντελαουϊ. Από το ματς δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, καθώς ο Μέϊσον μετά από σύγκρουση με τον Κέϊχιλ, έμεινε στο χόρτο για 9' και αποχώρησε με φορείο, με τις πληροφορίες να λένε πως υπέστη διάσειση.   



''Μουδιασμένο''  ξεκίνημα.
     Αν και το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς μόλις στα 15'' ο Κόστα αστόχησε από καλή θέση, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Τα πρώτα δέκα λεπτά πέρασαν με τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν με υπομονή τη μπάλα προσπαθώντας να χτίσουν τις επιθέσεις τους. Στο 14' εκτυλίχθει το περιστατικό που σόκαρε άπαντες. Εναέρια σύγκρουση μεταξύ Κέϊχιλ και Μέϊσον, με αμφότερους να λαμβάνουν ιατρική φροντίδα, αλλά μόνο ο στόπερ της Τσέλσι έδειξε να μπορεί να συνεχίσει. Ο μέσος της Χαλ έμεινε για περίπου εννέα λεπτά στο χορτάρι, και έπειτα αποσύρθηκε με φορείο για το νοσοκομείο του St Marry's. Μουδιασμένοι όσοι είδαν τις φοβερές αυτές σκηνές.


Ο.. συνήθης ύποπτος έδωσε τη λύση.
     Το παιχνίδι συνεχίστηκε έπειτα από διακοπή 9', με τις δύο ομάδες σαφώς επηρεασμένες από τον τραυματισμό του Μέϊσον. Στο 30ο λεπτό ο Αλόνσο απείλησε, αλλά ο Γιακούποβιτς έδιωξε σε κόρνερ το σουτ  - που είχε κοντράρει- του Ισπανού. Ο αγώνας φάνηκε να κυλά υπέρ της Χαλ, αφού με απόλυτη προσήλωση στο πλάνο του Σίλβα , είχε κλείσει όλους τους χώρους, με τους ''μπλε'' να έχουν ανούσια κατοχή μπάλας. Στο 44' ο Μαγκουάιρ από τα όρια της περιοχής ανάγκασε τον Κουρτουά σε μια εντυπωσιακή απόκρουση στη δεξιά του γωνία. Στο έβδομο από τα εννιά λεπτά τον καθυστερήσεων, η Τσέλσι πέτυχε το πολυπόθητο γκολ. Με πολλή ωραία ανάπτυξη από τα πλάγια, ο Μόουζες ''έσπασε'' τη μπάλα στο πέναλτι και ο Ντιέγκο Κόστα εκτέλεσε τον Γιακόποβιτς για το 1-0, φτάνοντας τα 15 γκολ στη φετινή Πρέμιερ, και συνολικά τα 52 με τη μπλε φανέλα. Το ημίχρονο έκλεισε καθησυχαστικά για τεχνικό επιτελείο και φιλάθλους των γηπεδούχων, με τον Σίλβα προβληματισμένο.


Μια από τα ίδια...!
      Η επανάληψη ξεκίνησε με διαμαρτυρίες, καθώς στο 50ο λεπτό ο Αλόνσο σε προσπάθεια να διώξει, έριξε  στο έδαφος με τρικλοποδιά τον Αμπέλ Ερνάντες ( η μπάλα είχε απομακρυνθεί ) με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι. Οι ''τίγρεις'' δεν παρέδωσαν τα όπλα, και ο Μέιλορ - που αντικατέστησε τον Μέϊσον- ανάγκασε τον Κουρτουά σε άλλη μια σπουδαία επέμβαση στο 54'. Δεκατρία λεπτά αργότερα, ο Ντόουσον από δύσκολη γωνία βρήκε πάλι έτοιμο τον Βέλγο κίπερ. Ήταν φανερό πως ο Κόντε αποφάσισε να παραχωρήσει την πρωτοβουλία στη Χαλ, γύρισε τους πλάγιους χαφ πίσω και έψαξε την αντεπίθεση για να κλειδώσει το ματς χωρίς ρίσκο. Κάτι τέτοιο έγινε, αλλά από στημένη φάση! Στο 81' ο Φάμπρεγκας ( πέρασε τη θέση του Αζάρ ) εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια, ο Κέϊχιλ πήδηξε ψηλότερα απ' όλους και έκανε το 2-0 με κοντινή κεφαλιά. Ο μέσος της Τσέλσι έφτασε τις 101 ασίστ στην Πρέμιερ Λίγκ, ''πιάνοντας'' τον Ρούνει. Με περίσσια αυτοπεποίθηση, μιας και το ματς είχε κριθεί, οι ''μπλε'' έψαξαν και τρίτο τέρμα, αλλά ο Γιακούποβιτς έδιωξε με τα πόδια το σουτ του Κόστα στο 89'. Το τελικό σφύριγμα βρήκε Κόντε, παίκτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν για την 18η φετινή νίκη και το +8 από τη δεύτερη Άρσεναλ.


Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.
    Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, ο τεχνικός της Τσέλσι Αντόνιο Κόντε, εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του. Μίλησε ελάχιστα για το θέμα Κόστα, τονίζοντας '' Έχει ακόμη 2 χρόνια συμβόλαιο με την ομάδα, στην οποία αισθάνεται χαρούμενος!'' και πρόσθεσε '' Έκανε - ακόμα μια - καλή εμφάνιση απόψε και είμαστε ευγνώμον που τον έχουμε μαζί μας ξανά''. Για τους αντιπάλους σχολίασε πως δυσκόλεψαν πολύ την ομάδα του καθώς ήταν αρκετά σκληροί και είχαν καλό πλάνο. Στην αντίπερα όχθη ο Μάρκο Σίλβα φάνηκε απογοητευμένος για το αποτέλεσμα, αλλά έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του. Για την Τσέλσι τόνισε πως '' Είναι σε πολύ καλή κατάσταση αυτό τον καιρό. Είχε περισσότερη κατοχή της μπάλας, αλλά το να δέχεσαι γκολ στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου, σε σκοτώνει!''


Εντεκάδες :

Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέίχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Μόουζες, Αλόνσο, Αζάρ (71' Φάμπρεγκας), Πέδρο (71' Γουίλιαν), Κόστα (87' Μπατσουαγί).

Χαλ ( Μάρκο Σίλβα ): Γιακούποβιτς, Ομάρ, Μαγκουάιρ, Ντόουσον, Ντέιβις (60' Νιασέ), Ρόμπερτσον, Εβάντρο, Χάντλστοουν, Μέϊσον (22' Μάϊλερ), Κλούκας, Ερνάντες (76' Ντιομαντέ).


Επόμενο ματς για τους ''μπλε'', το Σάββατο 28/1, 17:00 στο '' Στάμφορντ Μπρίτζ'', κόντρα στη Μπρέντοφορντ για τους ''32'' του FA.