Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Παράσταση τίτλου!

Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html#more

   Η Τσέλσι επικράτησε με 3-1 της Άρσεναλ στο ''Στάμφορντ Μπρίτζ'', παίρνοντας την τυπική ρεβάνς για το 3-0 του πρώτου γύρου, και...κλειδώνοντας - εκτός εξαιρετικού απροόπτου - τον εφετινό τίτλο ! Τα γκολ για την ομάδα του Κόντε πέτυχαν οι Μάρκος Αλόνσο, Αζάρ με πανέμορφο σόλο και Φάμπρεγκας, ενώ για την Άρσεναλ σκόραρε ο Ζιρού. Άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση από Λουίζ, Καντέ, Αζάρ, μαχητικός ο Ντιέγκο Κόστα, που του έλειψε το γκολ.  Με τη νίκη αυτή, η Τσέλσι ξέφυγε 12 βαθμούς από τις δεύτερες Άρσεναλ και Τότεναμ ( ματς λιγότερο ), και βρίσκεται αγκαλιά με τον τίτλο. Αυτό ήταν το 50ο ματς των 2 ομάδων στο θεσμό της Πρέμιερ Λίγκ, ενώ για την Τσέλσι ήταν η 10η νίκη στα τελευταία 11 εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ, στο συγκεκριμένο θεσμό.



Γκολ οι μεν, ανησυχία οι δε.

 

    Το ματς ξεκίνησε με την Άρσεναλ να πιέζει ψηλά. Μόλις στο 2', η πίεση έφερε λάθος του Κουρτουά, τον Ιβόμπι σε θέση βολής έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε στα σώματα και πέρασε κόρνερ. Η Τσέλσι προσπάθησε σιγά- σιγά να πάρει μέτρα στο γήπεδο. Στο 11ο λεπτό και ύστερα από φάουλ του Πέδρο, η κεφαλιά του Κέϊχιλ πέρασε άουτ. Το γκολ ήρθε για τους ''μπλε'' 2 λεπτά αργότερα. Ο Πέδρο σέντραρε από τα δεξιά, η δυνατή κεφαλιά του Κόστα τράνταξε το δοκάρι του Τσέχ, και ο επερχόμενος Μάρκος Αλόνσο με κοντινή κεφαλία - χτυπώντας με τον αγκώνα τον Μπεγερίν - άνοιξε το σκορ, ένα γκολ πάντως που δε θα έπρεπε να μετρήσει. Ο δεξιός μπακ της Άρσεναλ έμεινε στο χορτάρι, και ανύμπορος να συνεχίσει,  αντικαταστάθηκε από τον Γκάμπριελ στο 17'. Ένα λεπτό μετά, και ύστερα από αδράνεια στην άμυνα της Τσέλσι, ο Κοκλέν από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ, μια γρήγορη μεταφορά της μπάλας στην άλλη πλευρά του γηπέδου, έβγαλε τον Κόστα μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος σούταρε ανάμεσα σε 3, και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Η Τσέλσι πίεσε για το δεύτερο γκολ, και στο 32' ο Πέδρο ύστερα από γύρισμα του Αλόνσο απείλησε τον Τσέχ, με τον τελευταίο να διώχνει σε κόρνερ. Πολύ ωραία κομπίνα της Άρσεναλ από κόρνερ, ο Γκάμπριελ βρέθηκε μόνος του στη μικρή περιοχή, αλλά ο Κουρτουά απέκρουσε εξαιρετικά την κεφαλιά του νεαρού στόπερ. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος, το σουτ του Οζίλ υπό καλές προϋποθέσεις στο 47', η μπάλα στην αγκαλιά του Κουρτουά. 


  Καθάρισε από νωρίς..
 
    Το ευχάριστο γεγονός πριν τη σέντρα, ήταν η επιστροφή στον πάγκο του Μπεγερίν, ο οποίος έδειχνε εντάξει. Στα αγωνιστικά, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, και ευτύχησαν να κάνουν από νωρίς δύο τα τέρματά τους. Ύστερα από λάθος στο κέντρο, ο Αζάρ με υπέροχη ενέργεια ''άδειασε'' τον Κοκλέν, μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Μουστάφι και εκτέλεσε τον Τσέχ για το 2-0. Πραγματικό ποίημα από τον βιρτουόζο Βέλγο.Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κάποια τελική για αρκετή ώρα, με την Άρσεναλ ''χαμένη'' μετά το δεύτερο γκολ που δέχθηκε, ενώ η Τσέλσι πλέον πιο άνετη, κυκλοφορούσε τη μπάλα. Στο 78' (!!) κεφαλία του Ιβόμπι, τρομερή απόκρουση του Κουρτουά σε κόρνερ, και στην εξέλιξη της φάσης κεφαλία άουτ από τον Μουστάφι. Σουτ του Μόουζες στο 81', στην αγκαλιά του Τσέχ. Το σκορ ξέφυγε στο 85', καθώς μετά από τραγικό λάθος του Τσέχ, η μπάλα έφτασε στο νεοεισελθόντα Φάμπρεγκας, ο οποίος με ωραίο πλασέ σε - σχεδόν - κενή εστία σημείωσε το 3-0. Δεν πανηγύρισε ο Ισπανός. Καλή στιγμή στο 89' για τους γηπεδούχους, γλυκιά σέντρα του Φάμπρεγκας, κεφαλιά του Αλόνσο στα χέρια του Τσέχ. Ένα λεπτό μετά, ο Κόστα μπήκε στην περιοχή, αλλά τελείωσε - άσχημα - μόνος του τη φάση, παρόλο που είχε τρείς (!) ξεμαρκάριστους συμπαίκτες. Η Άρσεναλ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 91', όταν από ασίστ του Μονρεάλ, ο Ζιρού με κεφαλία μείωσε σε 3-1 για τους ''κανονιέριδες''.



    Εντεκάδες : 

  Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ) : Κουρτουά, Λουϊζ, Κέϊχιλ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Μόουζες ( 88' Ζουμά ), Πέδρο ( 84' Γουίλιαν ), Αζάρ ( 84' Σέσκ ), Κόστα.

 Άρσεναλ ( Αρσέν Βενγκέρ ) : Τσέχ, Μπεγερίν ( 17' Γκάμπριελ ), Μουστάφι, Κονσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν ( 65' Ζιρού ), Τσαμπερλέιν, Ιβόμπι, Οζίλ, Γουόλκοτ ( 70' Γουέλμπεκ ), Σάντσες.


   Επόμενο ματς για τους ''μπλε'', την Κυριακή 12/2, 15:30, εκτός έδρας με τη Μπέρνλι, για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ.