Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

Κοντέ..υει τον στόχο της!

Επιμέλεια: Γιώργος Γκάτος

  Για 12ο συνεχόμενο παιχνίδι, η Τσέλσι αρνείται να χάσει! Θύμα της αυτή την φορά η Μπόρνμουθ που προσπάθησε-έχοντας πολύ καλές ευκαιρίες, αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Τιμπό Κορτουά! Η ομάδα μας ήταν κυρίαρχη σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Χωρίς να έχει την κατοχή της μπάλας, κάθε φορά που ένας εκ των Πέδρο, Γουίλιαν και Αζάρ ξεκινούσαν τα σπριντ τους, σφυροκοπούσαν την άμυνα της Μπόρνμουθ, η οποία περιορίστηκε στις ανούσιες πάσες στο χώρο του κέντρου σε όλη την διάρκεια του αγώνα δείχνοντας ότι βρίσκεται αγωνιστικά ένα επίπεδο κάτω από την ομάδα μας.
 
chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/12/blog-post_26.html  


  Ο αγώνας αυτός ξεκίνησε με την απουσία δύο παικτών που έχουν τεράστιο μερίδιο προσφοράς στην ομάδα. Ο λόγος για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντιέγκο Κόστα και τον καλύτερο κόφτη επίσης του πρωταθλήματος, τον Ν'Γκολό Καντέ. Φάμπρεγας και Πέδρο πήραν την θέση τους και ήταν άξιοι αντικαταστάτες. Ο Φάμπρεγας είχε καλές αμυντικές τοποθετήσεις όσο χρειάστηκε και δοκίμασε αρκετές πάσες στον κενό χώρο. Ο Πέδρο, έκανε ακριβώς ότι και ο Ντιεγκο Κόστα. Άνοιξε το σκορ νωρίς με ένα πανέμορφο ψηλοκρεμαστό σουτ στη γωνία της εστίας και στο 93' μετά από δική του ατομική προσπάθεια, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό της Μπόρνμουθ και διαμόρφωσε έτσι το τελικό 3-0. Νωρίτερα, ο Αζάρ είχε διπλασιάσει τα τέρματα των Μπλε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
     

  Η επιλογή-έκπληξη του Κόντε, ήταν η μη χρησιμοποίηση του Μπατσουαγί στον αγώνα, καθώς είναι ο δεύτερος επιθετικός της ομάδας και ήταν δεδομένο στο μυαλό μου ότι θα πάρει την ευκαιρία του. Ο Ιταλός επέλεξε να χρησιμοποιήσει ένα από τους τρεις εξτρέμ του- οι οποίοι εναλλασσόταν συνεχώς-στην κορυφή κάπως σαν ψεύτικο 9αρι. Οι συνεχείς εναλλαγές τους και οι πολλές ατομικές ενέργειες με την ταχύτητα και την τεχνική που έχουν και οι τρεις, οδήγησαν σε αρκετά λάθη την άμυνα της Μπόρνμουθ, και το σκορ θα μπορούσε να είχε διευρυνθεί αν τα τελειώματα των παικτών μας ήταν καλύτερα. 

  Αυτή ήταν και η 12η συνεχόμενη νίκη της ομάδας μας, που από σήμερα ισοδυναμεί με ρεκόρ συνεχόμενων νικών για τον σύλλογο. Αυτή η νίκη έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά την τελευταία φορά που η Τσέλσι απώλεσε βαθμούς σε εκείνη την οδυνηρή ήττα από την Άρσεναλ. Παράλληλα, πρόσθεσε ακόμα μια Boxing Day χωρίς ήττα από το 2003 και μετά, εκ των οποίων πέμπτη φορά στην κορυφή, με τις προηγούμενες τέσσερις να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. Πλέον, υποδέχεται στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς την Στόουκ(31/12-17:00) και όλοι περιμένουμε μια νίκη για να κλείσει ιδανικά η χρονιά