Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζει και αρέσει!

      Μεγάλη νίκη με εξαιρετική εμφάνιση απέναντι σε μια Μάντσεστερ Γιουνάιντ που παραπαίει πέτυχε η ομάδα του Αντόνιο Κόντε. Ο Ιταλός, επέλεξε για ακόμα μια φορά ένα άτυπο 3-4-3 με τους Αθπλικουέτα,Κέιχιλ και Νταβίντ Λουίζ στο κέντρο της άμυνας, Μάτιτς και Καντέ στο κέντρο,με τους Μόουζες και Αλόνσο ως μπακ-χαφ, ενώ κάποια μέτρα μπροστά τους ήταν οι Αζάρ και Πέδρο με τον Ντιέγκο Κόστα ακόμα μια φορά να αποτελεί την αιχμή του δόρατος της ομάδας!
    Το ματς ξεκίνησε ιδανικά με τον Πέδρο να ανοίγει το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό του αγώνα μετά από μια ασυνεννοησία της άμυνας των φιλοξενούμενων. Στο 21ο λεπτό ο Κέιχιλ έπειτα από μια ακόμα αδράνεια της άμυνας, διπλασίασε τα τέρματα των Μπλε! Το ημίχρονο έκλεισε με τον ίδιο ρυθμό με την Τσέλσι να απειλεί συνεχώς ενώ ουσιαστικά ο Κορτουά απειλήθηκε μόνο μια φορά από τον Λίνγκαρντ.


    Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα μας μπήκε πιο παθητικά, με τους κόκκινους να έχουν μεν την κατοχή αλλά να είναι πολύ κακοί σε κάθε τους επιλογή. Η Τσέλσι περίμενε υπομονετικά και με κάθε κλέψιμο της μπάλας εβγαινε κατευθείαν σε αντεπίθεση με τους Πέδρο,Αζάρ και Μόουζες κατά κύριο λόγο. Ο Αζάρ στο 62ο λεπτό διεύρυνε το σκορ για τους γηπεδούχους μετά από εξαιρετική πάσα του Μάτιτς, ενώ ο Καντέ πέτυχε με πολύ ωραία προσπάθεια το πρώτο του γκολ με την φανέλα των Μπλε και διαμόρφωσε το τελικό 4-0 για την ομάδα μας!


    Συνολικά, η ομάδα μας δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αφού οι Καντέ-Μάτιτς δεν άφησαν χώρους στο κέντρο και οι Μόουζες-Αλόνσο ήταν έτοιμοι να γυρίσουν πίσω στην άμυνα ενώ τα επόμενα δευτερόλεπτα βρίσκονταν έτοιμοι να κατεβάσουν την μπάλα μέχρι το κέντρο και να ψάξουν τους ακροβολισμένους Πέδρο και Αζάρ που σε κάθε ευκαιρία τρυπούσαν την άμυνα της Γιουνάιτεντ εύκολα και έψαχναν τον Ντιέγκο Κόστα. Η αμυντική τριάδα, δε μπορεί να κριθεί ιδιαίτερα, αφού όταν χρειάστηκαν ήταν πάντα εκεί!
   Το σύστημα αυτό ταιριάζει αρκετά στο υλικό που έχει στην διάθεση του Αντόνιο Κόντε, αφού οι παίκτες πιέζουν σε όλο το γήπεδο για τυχόν λάθη του αντιπάλου και είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να βγουν στα άκρα για να παίξουν ένα transition game το οποίο είτε θα καταλήξει σε ευκαιρία για τους Μπλε είτε σε κερδισμένο φάουλ.


    Το πρωτάθλημα φέτος είναι πολύ ανταγωνιστικό αφού ο πρώτος με τον πέμπτο της βαθμολογίας έχουν διαφορά μόλις ενός πόντου και σίγουρα θα εξελιχθεί σε μαραθώνιο, αφού οι ομάδες σιγά σιγά θα βγάζουν κούραση και θα χάνουν αποτελέσματα. Η Τσέλσι που έχει το ευτύχημα-δυστύχημα να μην παίζει Ευρώπη, μπορεί να εμφανιστεί συγκεντρωμένη και να κυνηγήσει τον τίτλο μέχρι τελικής πτώσεως!


Γιώργος Γκάτος