Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Υπόκλιση (και της Σίτι) στον Κόντε...!

Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος



 Μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής της  Πρέμιερ Λίγκ αναδείχθηκε η Τσέλσι, καθώς πέρασε με 1-3  από το ''Έτιχαρντ'' της - άστοχης -  Μάντσεστερ Σίτι, και έφτασε τις 8(!!!) σερί νίκες. Οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε ακολούθησαν πιστά το πλάνο του Ιταλού κόουτς και...σε συνδυασμό με την αστοχία της Σίτι πήραν ένα πολύ σημαντικό διπλό με ανατροπή, στο κυνήγι του τίτλου. Η ομάδα έχει αποκτήσει ξανά το μέταλλο του νικητή, καθώς ακόμη και σε μια δύσκολη μέρα χωρίς πολλές ευκαιρίες κατάφερε να πάρει τους 3 βαθμούς, απέναντι σε μια ομάδα φαβορί για την πρωτιά. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Αζάρ - που έδωσε βοήθειες και ανασταλτικά - , άλλο ένα γκολ για τον μαχητικό Ντιέγκο Κόστα, άριστος στα καθήκοντά του ο Νταβίντ Λουίζ. Από πλευράς αντιπάλων ξεχώρισαν οι Ντε Μπρόινε και Σίλβα, ενώ στο τελευταίο λεπτό του παιχνιδιού αποβλήθηκαν Αγκουέρο και Φερναντίνιο για χτυπήματα εκτός φάσης. Όγδοη διαδοχική νίκη ( όπως προαναφέρθηκε ) για το συγκρότημα του Κόντε, πρώτη εντός έδρα ήττα για τους ''πολίτες''.





    Ο αγώνας ξεκίνησε με την Τσέλσι να παραχωρεί την κατοχή στους γηπεδούχους, με στόχο να χτυπήσει στους κενούς χώρους. Στο 15΄πρώτη φάση στο παιχνίδι, ο Αζάρ ύστερα από λάθος της άμυνας επιχείρησε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Μπράβο. Έξι λεπτά αργότερα ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, αλλά ο Κουρτουά έδιωξε το εκτός περιοχής σουτ του Αγκουέρο. Στο 25' σωστά ακυρώθηκε γκολ του Φερναντίνιο ως οφσάιντ, ενώ δευτερόλεπτα αγότερα, ο Αζάρ ύστερα από ολιγωρία του Οταμέντι πέρασε τον Μπράβο, όμως αντί να σουτάρει γύρισε τη μπάλα στο....πουθενά! 29ο λεπτό και ο Νταβίντ Λουίζ μάλλον...εσκεμμένα έριξε κάτω τον Αγκουέρο που έφευγε μόνος..με τον Άντονι Τέιλορ πάντως να λέει να συνεχιστεί το ματς. Ο Κόντε έδωσε εντολή να ανέβουν οι γραμμές, και στο 33' λίγο έλειψε να το πληρώσει, όταν από καταπληκτική μπαλιά του Σίλβα, ο Σανέ έσπασε στο πέναλτι για τον Αγκουέρο, αλλά ο Αθπιλικουέτα σωτήρια έσωσε πριν γίνει το 1-0. Μεγάλη ευκαιρία στο 43'για τους ''πολίτες''. Ο Αγκουέρο πετάχτηκε στην καρδία της άμυνας των ''μπλέ'' αλλά η κεφαλιά του ύστερα από την ωραία σέντρα του Ντε Μπρόινε πέρασε ελάχιστα άουτ! Το πολύ καλό πρέσινγκ και οι ευκαιρίες της Σίτι καρποφόρησαν στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους. Ύστερα από γλυκιά σέντρα του Νάβας, ο Κέϊχιλ στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.


  Η Σίτι  μπήκε στο 2ο μέρος αποφασισμένη να καθαρίσει το ματς, αλλά στην κομβική φάση του ματς (57')  ο Ντε Μπρόινε εξελίχθηκε σε αρνητικό πρωταγωνιστή για την ομάδα του. Στο 48' ο Βέλγος είδε τον Κουρτουά να του λέει ''όχι'' σε τετ-α-τετ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ντιέγκο Κόστα αστόχησε από καλή θέση, υπό την πίεση του Στόουνς. Τραγικό λάθος του Αλόνσο, γύρισε τη μπάλα χωρίς να κοιτάει στον Κουρτουά, ο Αγκουέρο τσίμπησε, πέρασε τον υψηλόσωμο κίπερ και είδε τον Κέϊχιλ να σώζει λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο καλύτερος του γηπέδου έγινε μοιραίος. Οι Σίλβα και  Νάβας συνεργάστηκαν άψογα, ο τελευταίος γύρισε για τον Ντε Μπρόινε και ο Βέλγος σε κενό τέρμα κατάφερε να στείλει τη μπάλα στο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου. Ο Ντιέγκο Κόστα δέχθηκε μια πολύ ωραία 40ρα μπαλιά από τον Φάμπρεγκας, κατέβασε και πέρασε υποδειγματικά τον Οταμέντι, και εκτέλεσε τον Κλαούντιο Μπράβο για το 1-1. Οι γηπεδούχοι αν και σοκαρισμένοι συνέχισαν να πιέζουν ψηλά για να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ, αλλά δέκα λεπτά αργότερα (70') έγινε η ολική ανατροπή. Εξαιρετική αντεπίθεση με 2(!!) πάσες από τους ''μπλε'', ο Γουίλιαν βγήκε απέναντι από τον Χιλιανό τερματοφύλακα και με ψύχραιμο διαγώνιο σουτ έγραψε το 1-2. Από εκεί και έπειτα η Τσέλσι παραχώρησε κατοχή και έλεγχο ρυθμού στη Σίτι, με σκοπό να κρατήσει το υπέρ της αποτέλεσμα. Ο Γκουαρντιόλα άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 με την προσθήκη του Ιεανάτσο - αργότερα και σε 4-2-4 ! - , χωρίς αποτέλεσμα. Ο μικρός Νιγηριανός δεν ανησύχησε τον Κουρτουά σε 86' και 88' με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα. Και ενώ όλοι οι παίκτες της ομάδας του Πεπ βρίσκονταν στο αντίπαλο μισό του γηπέδου ψάχνοντας την ισοφάριση. ο Αζάρ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Λονδρέζων. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, πήρε τη  βαθιά μπαλιά από τον Αλόνσο, ξεπέρασε στο σπρίντ τον Κολάροφ και με ψύχραιμο πλασέ ''σκότωσε'' τον Μπράβο για το 1-3. Το ματς ολοκληρώθηκε με πολλή ένταση και νεύρα μεταξύ παικτών. Ο Αγκουέρο έκανε ένα πολύ άσχημο μαρκάρισμα - χωρίς λόγο - στον Νταβίντ Λουίζ και είδε την κόκκινη του Τέϊλορ. Το ίδιο συνέβη και με τον Φερναντίνιο, μιας και ο Βραζιλιάνος είχε διαμάχη με τον Σέσκ, πιάνοντάς τον από τον λαιμό και πετώντας τον πίσω από τις διαφημιστικές πινακίδες!


                                                                                                                                                
Με την - 8η σερί - νίκη αυτή η Τσέλσι είναι μόνη πρώτη με 34 βαθμούς, ενώ παράλληλα άφησε τη Σίτι 3η - μπορεί να ''πέσει'' και 4η αν η Άρσεναλ νικήσει τη Γουέστ Χάμ - με 30 βαθμούς. 

     
     Μάντσεστερ Σίτι ( Πεπ Γκουαρντιόλα ): Μπράβο, Οταμέντι, Στόουνς (78' Ιεανάτσο), Κολάροφ, Φερναντίνιο, Νάβας, Γκουντογάν (76' Τουρέ), Σανέ (69' Κλισί), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Αγκουέρο.

     Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ):  Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέϊχιλ, Καντέ , Φάμπρεγκας, Μόουζες, Αλόνσο, Πέδρο (50' Γουίλιαν), Αζάρ (94' Μπατσουαγί), Ντιέγκο Κόστα (85' Σαλομπά)

 Επόμενο ματς για τους ''μπλέ'', εντός έδρας κόντρα στην Γουέστ Μπρόμ, την Κυριακή 11/12 στις 14:00.
    
* Ο Πεπ Γκουαρντιόλα, σε δηλώσεις πριν τον αγώνα είπε πως '' Η Τσέλσι δεν χρειάζεται πολλές ευκαιρίες για να σκοράρει'' και δυστυχώς γι'αυτόν....επιβεβαιώθηκε!