Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Νίκη-ανατροπή απέναντι στους...''πελάτες''!

    Επιμέλεια: Μανώλης Μακρόπουλος


 Μεγάλη νίκη - 7η στη σειρά - πέτυχε η ομάδα του Κόντε, το απόγευμα του Σαββάτου απέναντι στην Τότεναμ στο λονδρέζικο ντέρμπι, με 2-1, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο των ''spurs''. Σκόρερς για την ομάδα μας οι Πέδρο - με πανέμορφο πλασέ - και Μόουζες, ο Έρικσεν άνοιξε το σκορ για τα ''σπιρούνια''. Το ''7 στα 7'' έφτασε η αρμάδα του Αντόνιο Κόντε, που διατηρήθηκε στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 31 βαθμούς. Μετά από 601'  δέχθηκε γκολ ο Κουρτουά! Από ένα ημίχρονο και οι δύο ομάδες, εξαιρετική η εμφάνιση της Τότεναμ στο πρώτο σαραντάλεπτο με ασφυκτικό πρέσινγκ. Καλό παιχνίδι από Αλόνσο, Μάτιτς, Κόστα, πρωταγωνιστές Μόουζες και Πέδρο. Καλό παιχνίδι από Έρικσον και Γουόκερ για τους φιλοξενούμενους, που έχουν να δουν νίκη 26 χρόνια (!!) στην έδρα των ''μπλε''.


   Δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Τότεναμ, πιέζοντας την πρώτη μπαλιά από την άμυνα, και κλέβοντας εύκολα τη μπάλα. Στο 5' ο Κέιν σκόραρε ύστερα από φάουλ του Έρικσον, αλλά ο Μάϊκλ Όλιβερ ακύρωσε το γκολ ως οσφάϊντ. Το φάουλ του Ντάιερ στο 9' δεν ανησύχησε τον Κουρτουά. Στο 11ο λεπτό - και ενώ ο Κουρτουά συμπλήρωνε 600 αγωνιστικά λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί γκολ - η πίεση των φιλοξενούμενων καρποφόρησε. Ο Έρικσεν είδε τη μπάλα να του στρώνεται, και με μια αριστερή βολίδα νίκησε τον Κουρτουά για το 0-1. Ο χάφ της Τότεναμ έβαλε ''τέλος'' στο ρεκόρ του Βέλγου κίπερ, ο οποίος είχε δει την εστία του να παραβιάζεται τελευταία φορά, ένα μήνα νωρίτερα, και πάλι σε λονδρέζικο ντέρμπι, με θύτη τον Μεσούτ Οζίλ. Οι παίκτες του Ποτσετίνο συνέχισαν το πρέσινγκ, έχοντας και κατοχή περίπου στο 60%, ψάχνοντας το 2ο τέρμα. Στο 23' το σουτ του Γουανιάμα έξω από την περιοχή πέρασε ψηλά άουτ, Η Τσέλσι πήρε λίγα μέτρα στο γήπεδο, με την πρώτη τελική να έρχεται  στο 29', όταν το απευθείας χτύπημα φάουλ του Νταβίντ Λουίζ κατέληξε στην αγκαλιά του Γιορίς. Ο Ποτσετίνο έδωσε εντολή στους παίκτες του να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και να ψάξουν το 2ο γκολ. Στο 31' ο Γουόκερ με ωραία ατομική ενέργεια δε μπόρεσε να νικήσει από πλάγια θέση τον Κουρτουά, ενώ 2' αργότερα ο Χάρι Κέιν είδε το δυνατό σουτ του να εξουδετερώνεται από τον Βέλγο τερματοφύλακα. Ο ρυθμός του πρέσινγκ της Τότεναμ  έπεσε, με τους ''μπλέ'' να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Στο 44' ύστερα από λάθος επαναφορά του Γιορίς, ο Αζάρ έκλεψε, αλλά το συρτό σουτ του κατέληξε πάνω στον Γάλλο κίπερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Πέδρο έδωσε τη λύση. Ο Μάτιτς έκλεψε τη μπάλα και την προώθησε στον Ισπανό, ο οποίος έπειτα από μια περιστροφή, με πολύ ωραίο τεχνικό πλασέ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Γιορίς για το 1-1. Καταπλητικό 40' από τους φιλοξενούμενους, με υψηλό πρέσινγκ και απόλυτη κυριαρχία. Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο τελευταίο πεντάλεπτο και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το σκορ ισόπαλο.



   Η Τότεναμ ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος όπως ακριβώς και στο πρώτο, με πολλή πίεση, αλλά η πρώτη τελική ήρθε από την Τσέλσι, με το αριστερό σουτ του Καντέ να καταλήγει στα χέρια του κίπερ των ''σπιρουνιών'' στο 49'. Στο 52ο λεπτό το ματς γύρισε τούμπα. Ο Ντιέγκο Κόστα πήρε τη μπάλα στο πλάι, προχώρησε μέσα στην περιοχή, ''έσπασε'' τη μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, και ο αμαρκάριστος Μόουζες πλάσαρε ιδανικά για το 2-1. Ένα λεπτό αργότερα, και πάλι ο Κόστα γύρισε τη μπάλα στο πέναλτι, αλλά ο Αλόνσο σπατάλησε την ευκαιρία για το 3-1. Το μομέντουμ άλλαξε για τα καλά, η Τσέλσι απέκτησε κατοχή ( 65-35), και οι παίκτες της με ''φτερά στα πόδια'' έψαξαν το 3ο γκολ. Στο 63' ο Κέιν γύρισε για τον Έρικσεν, το πλασέ του Δανού όμως κατέληξε στα χέρια του Κουρτουά. Ο ρυθμός έπεσε, οι παίκτες του Κόντε προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι χωρίς ρίσκα, ενώ από την άλλη η Τότεναμ έκανε πολλά λάθη στη μεταφορά της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση, Ο Κόντε με τις αλλαγές του θέλησε να κρατήσει το αποτέλεσμα, αλλάζοντας και το σχήμα σε 5-4-1 . Η Τσέλσι δεν απειλήθηκε ως το τέλος, και μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία το 89', όταν από πάσα του Κόστα ο Γουίλιαν αστόχησε από ευνοϊκή θέση. Κάπως έτσι, ήρθε η 7η σερί νίκη για τους ''μπλέ'' του Λονδίνου, και η πρώτη εφετινή ήττα για τα ''σπιρούνια''


   Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέϊχιλ, Καντέ, Μάτιτς, Αλόνσο, Μόουζες (81' Ιβάνοβιτς), Πέδρο (83' Όσκαρ), Αζάρ (77' Γουίλιαν), Κόστα

  Τότεναμ ( Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ): Γιορίς, Ντάιερ, Βίμερ, Βερτόνχεν. Γουανιάμα, Ντεμπελέ (83' Γιάνσεν), Γουόκερ, Σόν (65' Γουίνκς), Έρικσεν, Άλι (73' Εν' Κουντού), Κέιν.

  Επόμενο ματς για τους ''μπλέ'', το εκτός έδρας  ντέρμπι με τη Σίτι του Γκουαρντιόλα, Σάββατο 3/12 στις 14:30.