Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ιδανικό ξεκίνημα για τη νέα Τσέλσι του Κόντε.

Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/08/blog-post.html

Η νέα Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε μπήκε με το δεξί στην Πρέμιερ Λίγκ, νικώντας με 2-1 τη μαχητική Γουέστ Χάμ στο πρώτο Λονδρέζικο ντέρμπι της σεζόν. Εξαιρετικοί Καντέ - Αζάρ, λυτρωτής ο Κόστα ο οποίος λανθασμένα δεν δέχθηκε την δεύτερη κίτρινη του διαιτητή, σε ένα δυνατό και με αρκετές καλές στιγμές παιχνίδι, στο όποιο έκανε ντεμπούτο με τα ''σφυριά'' ( και μάλιστα αρκετά θετικό ) ο πρώην γνώριμος μας από τη θητεία του στον Ολυμπιακό, Αρτούρ Μαζουακού.

Οι παίκτες του Κόντε πήραν το τρίποντο απέναντι στα ''σφυριά'' δείχνοντας καλά δείγματα, τόσο από αγωνιστικής όσο και από ψυχολογικής πλευράς. Δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες και χωρίς σχεδόν καθόλου να απειληθούν, γλύτωσαν ένα άδικο στραβοπάτημα, απέναντι σε μια πολύ καλά στημένη στο γήπεδο ομάδα.

Η Τσέλσι μπήκε λίγο ''μουδιασμένα'' στο πρώτο δεκάλεπτο, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να ανησυχήσουν τον Κουρτουά. Καλή στιγμή για τον Ιβάνοβιτς στο 13' , με τον Αντριάν να αποκρούει το σούτ του Σέρβου. Η Τσέλσι πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων στη συνέχεια, ενώ διαμαρτύρεται για πέναλτι του Ρίντ πάνω στον Όσκαρ, σε μια πάντως δύσκολη φάση για τον διαιτητή , ο οποίος έδειξε ''παίζετε''. Στο διάστημα μεταξύ του 13ου και του 24ου λεπτού η κατοχή ήταν 80-20 υπέρ των ''μπλέ'' , με τον Καντέ να δείχνει πως θα αποτελέσει σημαντικό γρανάζι στη μηχανή του Κόντε και τον Αζάρ να θυμίζει τον παλιό καλό εαυτό του. Ο Βέλγος έφτασε κοντά στο γκολ στο 32' , όταν έπειτα από ένα σλάλομ το πλασέ του κατέληξε περίπου μισό μέτρο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Αντριάν. Στο 38' ο Ντιέγκο Κόστα δημιουργεί χώρο στον εαυτό του αποφεύγοντας δύο αντιπάλους, το σούτ όμως είναι άστοχο. Τελευταία φάση για το πρώτο μέρος ένα φάουλ από τα 25 μέτρα με τον Γουίλιαν, ο Αντριάν αντέδρασε σωστά και έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα για την Τσέλσι στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ένα λεπτό μετά την έναρξη του, ο Αθπιλικουέτα κέρδισε πέναλτι από τον Αντόνιο. Ο Εντέν Αζάρ άνοιξε το σκόρ στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας και πετυχαίνοντας παράλληλα το γκολ no 5.000 των ''μπλέ''. Ρίχνοντας το ρυθμό, οι γηπεδούχοι απείλησαν ξανά στο 63' με σούτ από τον Γουίλιαν, και ένα λεπτό αργότερα με τον Τέρι, η κεφαλιά του οποίου πέρασε αόυτ. Η είσοδος του Ντιμίτρι Παγέτ (67') έδωσε ώθηση στους φιλοξενούμενους ώστε να ψάξουν την ισοφάριση, η οποία ήρθε στο 77ο λεπτό, όταν έπειτα από κόρνερ και αδράνεια της άμυνας, ο Κόλινς με ένα αριστερό βολέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Κουρτουά. Η Τσέλσι πίεσε και έφτασε κοντά στο 2-1 με τον Πέδρο, ύστερα από προσπάθεια του Μόουζες στο 87', όμως το σούτ στην κίνηση  του Ισπανού εξτρέμ πέρασε λίγο άουτ . Τελικά , η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 89ο λεπτό με τον Ντιέγκο Κόστα ( θα έπρεπε να είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη στο 68' για σκληρό μαρκάρισμα στον Αντριάν ), ο οποίος ύστερα από κεφαλιά πάσα του νεοεισελθέντα Μπατσουαγί, με ένα ξερό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Αντριάν. Λίγο έλειψε να ''κλέψει'' το βαθμό η Γουέστ Χάμ, όταν στο 94ο λεπτό,  και πάλι από αδράνεια της άμυνας , ο Κάρολ ( ο οποίος στην αρχή της φάσης κατεβάζει τη μπάλα με το χέρι ) βρέθηκε απέναντι από τον Κουρτουά, με τον υψηλόσωμο Βέλγο να λέει ''όχι''.


 Τα γκόλ και οι στιγμές του αγώνα : https://www.youtube.com/watch?v=AhgssuS7pHw

Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ) : Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Τέρι , Κέιχιλ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς, Γουίλιαν (80' Πέδρο ),Όσκαρ (85' Μπατσουαγί ),Αζάρ (85' Μόουζες ), Ντιέγκο Κόστα

Γουέστ Χάμ ( Σλάβεν Μπίλιτς ) : Αντριάν, Ρίντ, Αντόνιο (52' Μπάιραμ), Κόλινς, Μαζουακού, Κουγιατέ, Νόρντβιτ (67' Παγέτ), Νόουμπλ, Αγιού (34' λ.τ. Τόρε), Κάρολ, Βαλένσια.

Επόμενο μάτς για τους ''μπλέ'', στην έδρα της Γουότφορντ, το Σάββατο 20/8 στις 17:00.