Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ξύπνησε και γύρισε τούμπα το ματς

Επιμέλεια: Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/08/blog-post_20.html

Η Τσέλσι των δύο προσώπων κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα της Γουότφορντ, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ. Λυτρωτής και πάλι ο Ντιέγκο Κόστα στο τέλος του αγώνα. Η ομάδα έδειξε πως χρειάζεται προσθήκες, επέδειξε όμως χαρακτήρα όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και αν δεν έκανε καλό ματς. Οι αλλαγές του Κόντε έδωσαν ώθηση στους ''μπλέ'' για την ανατροπή. Πολύ καλό παιχνίδι για άλλη μια φορά από τον Καντέ, σπουδαία εμφάνιση από τις αλλαγές Μπατσουαγί- Φάμπρεγκας, σε ρηχά νερά κινήθηκαν Αζάρ, Όσκαρ. Εμφανής η απουσία του Γουίλιαν, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής λόγω ενοχλήσεων στη γάμπα.

Μουδιασμένα μπήκε και στο δεύτερο εφετινό της αγώνα η Τσέλσι, ελέγχοντας πάντως το ρυθμό στα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά. Πρώτη στιγμή στο 6ο λεπτό με τον Ντιέγκο Κόστα να προσπαθεί μέσα από την περιοχή να γυρίσει τη μπάλα, η οποία κόβεται από την άμυνα της Γουότφορντ.  Πρώτη και ταυτόχρονα επικίνδυνη στιγμή για τους γηπεδούχους στο 8', με τον πρώην αριστερό μπάκ του Ολυμπιακού Χοσέ Χολέμπας να μη μπορεί να νικήσει τον Κουρτουά - ο οποίος έδιωξε με τα πόδια -στο ένας εναντίον ενός, ύστερα από καταπληκτική κάθετη πάσα του Μπρίτος. Η Γουότφορντ κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως οι ''μπλέ'' απέκτησαν ξανά τον έλεγχο χωρίς πάντως να καταφέρουν να απειλήσουν. Μεγάλη ευκαιρία στο 24' για τις ''σφήκες'' με τον Αμραμπάτ, ο οποίος απέφυγε όμορφα τον Αθπιλικουέτα από δεξιά, έκανε μια χαμηλή μπαλιά για τον Ιγκάλο, η προβολή του οποίου πέρασε λίγα μέτρα πάνω από την εστία της Τσέλσι. Σέντρα-φάουλ του Αζάρ από αριστερά, η κεφαλιά του Ιβάνοβιτς δε θα ανησυχήσει τον γκολκίπερ της Γουότφορντ. Το δυνατό παιχνίδι του κέντρου κυριάρχησε στα επόμενα λεπτά, με τους φιλοξενούμενους να αυξάνουν την πίεση ώστε να φτάσουν στο γκολ, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την διπλή ζώνη άμυνας των παικτών του Ματσάρι. Το πρώτο μέρος έκλεισε με ένα συρτό απευθείας φάουλ του Αζάρ, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Γκόμες.

























Οι ''μπλέ'' μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να αλλάξουν την εικόνα τους και να πετύχουν το γκολ που θα τους έδινε το προβάδισμα. Στο 51' ο Όσκαρ θα κάνει μια παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, ο Κόστα δε θα μπορέσει να τη σπρώξει στα δίχτυα και ο Αζάρ από πλάγια θα τη στείλει ψηλά. 
Στην πρώτη ουσιαστικά επίσκεψη στα καρέ του Κουρτουά στο δεύτερο μέρος, η Γουότφορντ θα πάρει κεφάλι στο σκόρ. Ο Καπού θα δεχτεί τη μπάλα ανενόχλητος στο δεύτερο δοκάρι και με ένα δυνατό βολέ θα νικήσει τον κίπερ της Τσέλσι και θα γράψει το 1-0. Ο Μάτιτς θέλει να απαντήσει, το σούτ του όμως αν και από πλεονεκτική θέση θα περάσει αρκετά έξω στο 60'. Η Τσέλσι ανεβάζει κ' άλλο την πίεσή της και διαμαρτύρεται στο 70ο λεπτό για πέναλτι, όταν από κόρνερ του Πέδρο η μπάλα βρίσκει σε χέρι αμυντικού, με τον διαιτητή να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Πανικός στην άμυνα των γηπεδούχων , η μπάλα στρώνεται στα πόδια του Αζάρ, αλλά η προσπάθειά του κόβεται, όλα αυτά στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης. Οι ''μπλέ'' πιέζουν , χωρίς όμως να δημιουργήσουν τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς απουσιάζει η φαντασία από τους χάφ. Στο 80ο λεπτό θα έρθει η ισοφάριση για την Τσέλσι με τον Μπατσουαγί. Ο Αζάρ βρίσκει χώρο έξω από την περιοχή, ο Γκόμες δε μπορεί να διώξει καλά το σούτ του Βέλγου και ο επερχόμενος Μπατσουαγί παίρνει το ριμπάουντ και κάνει το 1-1, πετυχαίνοντας παράλληλα το 1ο του γκολ στην Πρέμιερ Λίγκ. Τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι στο 84', όταν μετά από ωραίο συνδυασμό η μπάλα φτάνει στον Μπατσουαγί, ο νεαρός Βέλγος κάνει το γύρισμα προς τον Ιβάνοβιτς αλλά ο Σέρβος με κοντινή προβολή δεν καταφέρνει να νικήσει τον Γκόμες. Η πίεση της Τσέλσι αποφέρει καρπούς και στο 87' έρχεται η ανατροπή. Ο Φάμπρεγκας κλέβει τη μπάλα και με μια καταπληκτική κάθετη πίσω από το κέντρο βρίσκει τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος μπαίνει στην  περιοχή και πλασάρει ψύχραιμα κάτω από τα πόδια του Γκόμες για το 1-2. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να είχαν φύγει με το 1-3 από το Vicarage Road, καθώς στο 93ο λεπτό ο Μπατσουαγί εκμεταλλεύεται τη σύγχυση της άμυνας και σουτάρει δυνατά, βλέποντας τη μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Γουότφορντ ( Βάλτερ Ματσάρι ): Γκόμες, Κάθκαρτ, Πρέντλ, Μπρίτος, Καμπρέρα, Μπεχράμι, Γκεντιούρα (88'Βίντρα), Καπού (84' Ντουοκουρέ), Αμραμπάτ, Χολέμπας( 90' Σουνίγα), Ιγκάλο, Ντίνι.

Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς( 78' Φάμπρεγκας), Όσκαρ(73' Μπατσουαγί), Πέδρο(71' Μόουζες), Αζάρ, Ντιέγκο Κόστα 

Επόμενο μάτς για τους ''μπλέ'' απέναντι στη Μπρίστολ Ρόβερς για τη φάση των ''32'' του Λίγκ Κάπ, την Τρίτη 23/8 στις 21:45.