Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Τρία στα τρία, με....τριάρα!

   Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος 


http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/08/blog-post_27.html


  Μόνο ικανοποίηση μπορεί να αισθάνεται ο Αντόνιο Κόντε, μετά τη σημερινή εμφάνιση των παικτών του. Η Τσέλσι ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα - αρκετές φορές μάλιστα καταιγιστική - και νίκησε με 3-0 τη Μπέρνλι, αν και το σκορ θα μπορούσε να πάρει τεράστιες διαστάσεις ( το μαρτυρούν άλλωστε και οι τελικές, 22 έναντι 5 ). Πολλή καλή εμφάνιση από Μάτιτς- Όσκαρ- Γουίλιαν, εξαιρετικός ο Εντέν Αζάρ ο οποίος κυριολεκτικά ''έκανε πλάκα'' τους αμυντικούς της Μπέρνλι. Φανταστικός για άλλη μια φορά ο Καντέ. Έχει δώσει άλλο αέρα στην ομάδα ο Γάλλος αμυντικός μέσος. Καταπληκτικός Χίτον, έβγαλε τα λεφτά του απόψε ο Άγγλος τερματοφύλακας, ο οποίος γλύτωσε την ομάδα του από διασυρμό.



Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό στα πρώτα λεπτά,και πρέπει να φτάσουμε στο 8ο λεπτό για να δούμε την πρώτη επίσκεψη, η οποία ήταν από πλευράς Τσέλσι. Ωραίος συνδυασμός Κόστα-Αζάρ, ο δεύτερος θα μπει στην περιοχή αλλά η προσπάθειά του θα κοπεί από την άμυνα. Ένα λεπτό αργότερα η Τσέλσι ανοίγει το σκορ. Ο Αζάρ ξεκινά μια αντεπίθεση από το κέντρο, φτάνει ανενόχλητος έξω από την περιοχή και με ωραίο δεξί σουτ νικάει τον Χίτον. 10ο λεπτό και πάλι ο Αζάρ ταλαιπωρεί τους αμυντικούς από αριστερά αλλά το γύρισμά του κόβεται. Στο 15' έρχεται διπλή ευκαιρία για τους ''μπλέ''. Αρχικά, ο Καντέ δίνει καταπλητικά στον Γουίλιαν μέσα στην περιοχή, ο Βραζιλιάνος σεντράρει, ο Κόστα δε μπορεί να εκτελέσει και το πλασέ του Αζάρ από καλή θέση κοντράρει και περνάει κόρνερ. Το κόρνερ εκτελείται με πάσα προς τον Καντέ, εκείνος γεμίζει, η άμυνα απομακρύνει και ο Γκάρι Κέιχιλ πιάνει ένα δυνατό βολέ με τη μπάλα να κοντράρει στα σώματα και να περνά ξανά σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι ελέγχουν το ματς, με τους Καντέ και Αζάρ να είναι οι πιο δραστήριοι. Καλή στιγμή στο 26', με τον Αθπιλικουέτα να ψάχνει τον Κόστα με συρτή μπαλιά στο ύψος του πέναλτι και την άμυνα να διώχνει πριν γίνει το 2-0 από τον άσσο των ''μπλέ''. Οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να ελέγχουν το ρυθμό και να αλλάζουν πάσες έξω από την περιοχή της Μπέρνλι, ψάχνοντας το 2ο γκολ. Η επόμενη αξιόλογη φάση θα έρθει στο 37'. Ο Γουίλιαν βρίσκει τον Όσκαρ στην περιοχή, εκείνος με όμορφη ενέργεια αποφεύγει τον αντίπαλο του και πασάρει στον Κόστα, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι καταφέρνει να....στείλει τη μπάλα πάνω στον κίπερ των φιλοξενούμενων. Η Τσέλσι συνεχίζει να γυρνάει τη μπάλα έξω από την περιοχή των αντιπάλων τους, με τη μπάλα να φτάνει στον Γουίλιαν, ο οποίος προσποιείται όμορφα στον Γουόρντ και με ένα ωραίο διαγώνιο σουτ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας και γράφει το 2-0. Τρομερή ενέργεια από τον βιρτουόζο εξτρέμ των ''μπλέ''. Πρώτη στιγμή στο ματς - και τελευταία για το πρώτο ημίχρονο - για τους παίκτες του Ντάιτς, όταν μετά από κλέψιμο θα βγουν στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Αρφιλντ μέσα από την περιοχή θα περάσει διαγώνια άουτ. Πολλά χειροκροτήματα από την κερκίδα για τον Κόντε και τους παίκτες του, καθώς κατευθύνονταν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

    Δυνατά μπαίνει στο 2ο μέρος η Μπέρνλι, με το σουτ του Μάρνει να περνάει ψηλά άουτ στο 46'. Φάουλ του Γουίλιαν από καλή θέση, η μπάλα περνάει λίγο άουτ στο 50'. Τεράστια ευκαιρία στο 56' για τους γηπεδούχους, όταν έπειτα από κομπίνα σε κόρνερ, η μπάλα φτάνει έξω από την περιοχή στον Αζάρ, το μονοκόματο σουτ του Βέλγου αποκρούεται και ο Τέρι από κοντά δε μπορεί να σκοράρει. Ξανά - ο κορυφαίος του αγώνα - απειλεί στο 59', υποδεχόμενος τη μπάλα από κόρνερ, ''αδειάζει'' όμορφα τον προσωπικό του αντίπαλο, αλλά το δυνατό αριστερό σουτ περνάει ελάχιστα πάνω από το δοκάρι της εστίας του Χίτον. Διαγώνια μπαλιά του Γουίλιαν, θα βρει τον Αζάρ μέσα στην περιοχή, όμως ο Βέλγος θα δει και πάλι τον Χίτον να του λέει όχι, όλα αυτά στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης. Η Τσέλσι θα χαλαρώσει και θα αφήσει το πόδι από το γκάζι, θέλοντας να κοντρολάρει το ρυθμό. Σουτ του Ονίλ έξω από την περιοχή στο 72', βάζει την κόντρα ο Ιβάνοβιτς πριν η μπάλα πάρει πορεία προς το τέρμα. Αποκτά ψυχολογία η Μπέρνλι και κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ που θα τη βάλει και πάλι στο ματς. Επόμενη - άξια αναφοράς - ευκαιρία στο παιχνίδι στο 84' με τον νεοεισελθέντα  Μπατσουαγί, ο οποίος υποδέχεται τη μπάλα ύστερα από αράουτ, ξεμαρκάρεται ωραία και μπαίνει στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχειρεί καταλήγει ψηλά. 3-0 για την Τσέλσι στο 89' με τον επίσης νεοεισελθέντα Μόουζες. Αντεπίθεση για τους ''μπλέ'', ο Μπατσουαγί ανοίγει όμορφα στα αριστερά για τον Πέδρο, ο Ισπανός σπάει τη μπάλα στο 2ο δοκάρι και ο Βίκτορ Μόουζες με κοντινή προβολή ολοκληρώνει με επιτυχία την προσπάθεια, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του Κόντε. Παραλίγο και τέταρτο γκολ για την Τσέλσι στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν και πάλι στην κόντρα, ο Πέδρο θα βρει στο πέναλτι τον Αθπιλικουέτα, αλλά ο Χίτον με δεύτερη προσπάθεια θα μπλοκάρει το δυνατό σουτ του αριστερού οπισθοφύλακα.

   Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Μάτιτς, Όσκαρ, Γουίλιαν (77' Μόουζες), Αζάρ (80' Πέδρο), Ντιέγκο Κόστα (80' Μπατσουαγί).

   Μπέρνλι ( Σιν Ντάιτς ): Χίτον, Λότον, Κιν, Μι, Γουόρντ, Ντεφούρ (57' Ονίλ), Μάρνει (72' Ταρκόφσκι), Αρφιλντ (57' Γκούτμουντσον), Μπόιντ, Βόουκς, Γκρέι.

  Επόμενο ματς για τους ''μπλέ'', σε 2 εβδομάδες από τώρα ελεώ Εθνικών ομάδων, την Κυριακή 11/9 στις 18:00 στην έδρα της Σουόνσι.