Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016

Αλόνσο-Λουίζ και...πάμε για μεγάλα πράγματα!

Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος
http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/09/blog-post.html

  Με δύο σούπερ κινήσεις έκλεισε τη φετινή καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο η Τσέλσι, αποκτώντας τους Μάρκος Αλόνσο και Νταβίντ Λουίζ από Φιορεντίνα και Παρί Σεν Ζερμέν αντίστοιχα, με το συνολικό κόστος να φτάνει τις 61.000.000 αγγλικές λίρες. Νεαρός και γεμάτος φιλοδοξίες ο πρώτος, γνωστός και αγαπητός ο δεύτερος..





  Γεννημένος στη Μαδρίτη στις 28 Δεκεμβρίου του 1990, ο Μάρκος Αλόνσο ξεκίνησε τα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της ''βασίλισσας'',  όπου μέτρησε 39 συμμετοχές και 3 γκολ  με την ''Καστίγια'' ( σ.σ. δεύτερη ομάδα της Ρεάλ ), ενώ φόρεσε και 1 φορά τη φανέλα της ανδρικής ομάδας. Η σεζόν 2010 βρήκε τον αριστερό μπακ στην Πρέμιερ Λίγκ και την Μπόλτον, με την οποία αγωνίστηκε 46 φορές - πετυχαίνοντας και 5 γκολ-  στα 3 χρόνια που άνηκε στο δυναμικό των ''Τρότερς''. Το 2013, μετεγγράφηκε στη Φιορεντίνα, στην οποία έμεινε μέχρι τη φετινή σεζόν, αγωνιζόμενος 85 φορές και σημειώνοντας 5 γκολ, ενώ παράλληλα βρέθηκε ξανά στην Πρέμιερ Λίγκ, το 2014 με τη φανέλα της Σάντερλαντ ως δανεικός ( 20 συμμετοχές ) από τους ''βιόλα''. Η Τσέλσι τον απέκτησε έναντι 23 εκατομμυρίων λιρών, με τον επί 4 φορές διεθνή με τις μικρές ομάδες της Ισπανίας, Μάρκος να υπογράφει συμβόλαιο πέντε ετών. Ο πολυσύνθετος μπακ διαθέτει καλή τεχνική κατάρτιση, είναι παίκτης αρκετά γρήγορος, με τις κατάλληλες προωθήσεις, ενώ παράλληλα διατηρεί τη θέση του. Αν και δεν είναι το μεγάλο όνομα που θα περίμεναν οι οπαδοί των ''μπλέ'', σίγουρα μπορεί να δώσει λύσεις σε μια θέση που πονάει η ομάδα. Το πιθανότερο σενάριο είναι να δούμε τον Αθπιλικουέτα στα δεξιά αντί του Ιβάνοβιτς - ο οποίος έχει προσφέρει τα μέγιστα στην Τσέλσι, αλλά η αλήθεια είναι πως η ομάδα έψαχνε παίκτη που θα τον αντικαταστήσει στο βασικό σχήμα -, και τον Αλόνσο στα αριστερά της άμυνας. Ο Ισπανός διάλεξε τη φανέλα με το νούμερο ''3'' και στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της Τσέλσι τόνισε χαρακτηριστικά : ''  Ήρθα σε ένα σπουδαίο κλαμπ, και είναι η ώρα να κατακτήσω μερικούς τίτλους''.


  Για τον Νταβίντ Λουίζ τα λόγια περισσεύουν. Γνωστός στην κερκίδα των ''μπλέ'' από τη θητεία του στην ομάδα από το 2011 έως το 2014, ο Βραζιλιάνος στόπερ επιστρέφει στην ομάδα της καρδιάς του , όπως έχει πει χαρακτηριστικά ο ίδιος. Γεννημένος στις 22 Απριλίου του 1987, ξεκίνησε την καριέρα του τη σεζόν 2006-2007 στη βραζιλιάνικη Βιτόρια, παίζοντας 26 παιχνίδια και σκοράροντας μια φορά. Οι ευρωπαικοί σύλλογοι  δεν άργησαν να διακρίνουν το ταλέντο του , με τη Μπενφίκα να τον παίρνει ως δανεικό το 2007, και στη συνέχεια, ένα χρόνο αργότερα να τον κάνει δικό της. Στην τετραετή θητεία τους στους ''αετούς'', αγωνίστηκε 142 φορές και πέτυχε 6 τέρματα, κατακτώντας 1 φορά το πρωτάθλημα και 3 το κύπελλο Πορτογαλίας. Το Γενάρη του 2011, το αφεντικό της Τσέλσι, μετά τις εξαιρετικές του εμφανίσεις,έκανε το μπαμ της τότε μεταγραφικής περιόδου και  τον έφερε στο Λονδίνο έναντι 22 εκατομμυρίων λιρών Αγγλίας. Ο Λουίζ φόρεσε 130 φορές τη ''μπλέ'' φανέλα, σκοράροντας 12 γκολ και κατακτώντας 1 Τσάμπιονς Λίγκ, 1 Γιουρόπα Λίγκ και 1 κύπελλο Αγγλίας.Το καλοκαίρι του 2014 οι άραβες της Παρί τον έπεισαν να μετακομίσει το Παρίσι, πληρώνοντας την Τσέλσι με 50 εκαταμμύρια. Σε 89 ματς με τους Παριζιάνους σκόραρε 8 φορές.

  Πριν λίγες ώρες οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν και επίσημα την επιστροφή του για 3 χρόνια, με την Παρί να βάζει στα ταμεία της περίπου 38 εκατομμύρια. Ο υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, έχει αγωνιστεί 56 φορές με τη φανέλα της ''σελεσάο'' , ενώ μετράει και 3 τέρματα. Αν και σε πολλούς οπαδούς των ''μπλέ'', η προκλητικότητά του στο περσινό ματς των ''16'' του Τσάμπιονς Λίγκ στο Στάμφορντ Μπρίτζ αποτέλεσε αιτία ώστε ένα από τα αγαπημένα παιδιά να βαφτιστεί ''προδότης'', στ' αλήθεια όλοι γνωρίζουν πως έχει μέσα στην καρδία του την Τσέλσι, κάτι που φάνηκε και από τις πρώτες του δηλώσεις ως -δεύτερη φορά- παίκτης των Λονδρέζων : '' Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Είχαμε πολύ καλές αναμνήσεις στην πρώτη μου θητεία και θέλω να βοηθήσω τον Αντόνιο Κόντε και την ομάδα να πετύχουν τους φετινούς στόχους. Πάντα είχα μια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς μας και ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά με τα ''μπλέ'' στο Στάμφορντ Μπρίτζ''. Πλέον, με τον Λουίζ στο οπλοστάσιό του, ο Κόντε -λογικά- θα ''βγάλει'' έναν εκ των Τέρι - Κέιχιλ από την εντεκάδα για να χρησιμοποιήσει το Βραζιλιάνο, ο οποίος είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, ενώ μπορεί να παίξει με άνεση τη μπάλα στα πόδια. Πιθανό -για τους Άγγλους ρεπόρτερ- είναι και το σενάριο που θέλει πλέον την άμυνα της Τσέλσι να διαμορφώνεται ως εξής : Αθπιλικουέτα - Νταβίντ Λουίζ - Ζουμά - Αλόνσο. Είδωμεν.... Το μόνο σίγουρο πλέον είναι πως με τις προσθήκες αυτές η ομάδα βάζει ακόμη ψηλότερα τον πήχη για φέτος...!