Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Θύμισε περσινή Τσέλσι...

 Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/09/blog-post_17.html

 Πρώτη φετινή ήττα για την ομάδα μας ,η οποία σε μια κάκιστη βραδιά είδε τη Λίβερπουλ να φεύγει με το διπλό από το Στάμφορντ Μπρίτζ και παράλληλα να ''την πιάνει'' στους 10 βαθμούς. Αρνητικοί Μάτιτς, Κέιχιλ, σε ρηχά νερά ο Αζάρ. Άργησε να αντιδράσει ο Κόντε ( ο οποίος γνώρισε την ήττα μετά από 30 ματς αήττητος ως γηπεδούχος ), κάνοντας και τις τρείς αλλαγές στο 84' (!!).

Από ένα ημίχρονο θα μπορούσαμε να πούμε πως είχε κάθε ομάδα. με τους ''μπλέ'' όμως να ξυπνούν όταν πλέον ήταν αργά και το αμυντικό πλάνο του Κλόπ να λειτουργεί άψογα, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να δημιουργήσουν τις μεγάλες ευκαιρίες. Λίγες αξιόλογες φάσεις στο παιχνίδι, ΓΚΟΛΑΡΑ ο Χέντερσον.

Πρώτη στιγμή στο ματς στο 2', με το σουτ του Στάριτζ από τα όρια της περιοχής να μπλοκάρεται με δεύτερη προσπάθεια από τον Κουρτουά. Στο 8ο λεπτό ο Ιβάνοβιτς πατά 3 φορές τον Λαλάνα, με την τρίτη να είναι εμφανώς ηθελημένη, ο Άτκινσον όμως δε θα δείξει κάρτα στο Σέρβο. 13΄σουτ- βολέ του Χέντερσον μετά από διαδοχικές κόντρες, η μπάλα περνά ψηλά άουτ. Ανούσια κατοχή και από τις δύο πλευρές σε αυτό το πρώτο τέταρτο,μιας και κανένας από τους δύο μονομάχους δεν παίρνει ρίσκα. 0-1 για τους ''ρέντς'' στο 16ο λεπτό. Σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από τον Κουτίνιο, η άμυνα της Τσέλσι κοιμάται και ο επερχόμενος Λόβρεν παγώνει το Στάμφορντ Μπρίτζ. Πρώτη τελική για τους γηπεδούχους στο 27', με ένα δυνατό σουτ του Καντέ από μακριά να φεύγει ψηλά. Ο χρόνος κυλά, η Λίβερπουλ ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και ψάχνει το 2ο γκολ, η Τσέλσι από την άλλη προσπαθεί να βρει τα πατήματά της. Στο 36ο λεπτό θα έχουμε τη φάση του αγώνα. Ο Χέντερσον με ένα φοβερό σουτ από αρκετά μακριά θα στείλει τη μπάλα στο παραθυράκι του Κουρτουά και θα γράψει το 0-2, βάζοντας σίγουρα υποψηφιότητα για το γκολ της χρονιάς στην Πρέμιερ Λίγκ. Κεφαλιά του Λουίζ μετά από κόρνερ του Γουίλιαν, άουτ η μπάλα στο 38'. Πολύ κακή Τσέλσι στο πρώτο μέρος, η Λίβερπουλ δίκαια μπροστά στο σκορ, χωρίς πάντως να πραγματοποιεί την τρομερή εμφάνιση.


Δυνατά έχει μπει στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι,χωρίς πάντως να έχει ''φτιάξει'' τη μεγάλη φάση, με τους φιλοξενούμενους σε δευτερεύοντα ρόλο. Στο 61' η Τσέλσι κάνει το 1-2 με τον συνήθη ύποπτο, Ντιέγκο Κόστα. Ωραία πάσα του Αζάρ στον Μάτιτς μέσα στην περιοχή, ο μέσος των ''μπλέ'' με όμορφο τσιμπηματάκι σπάει την μπάλα στον Βραζιλιάνο και εκείνος από κοντά θα ξαναβάλει την ομάδα του στο παιχνίδι. 64' καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, μακρινή μπαλιά του Ιβάνοβιτς, ο Όσκαρ σπάει τη μπάλα με το κεφάλι στον Κόστα, εκείνος γυρνάει και σουτάρει πάνω στο Μινιολέ. Η Τσέλσι έχει την απόλυτη κυριαρχία στο ματς, αλλά φλυαρεί γύρω από τα καρέ των ''ρέντς'' , με το χρόνο να τελειώνει. Η τελευταία αξιόλογη φάση του αγώνα σημειώνεται στο 81ο λεπτό, όταν μετά τη σέντρα του Μίλνερ από τα πλάγια, η μπάλα ύστερα από κόντρα φτάνει στον Οριζί, ο οποίος κάνει την κεφαλιά από πολύ κοντά, βλέποντας τον Κουρτουά να κάνει την επέμβαση του ματς.

Η Τσέλσι προσπάθησε στο δεύτερο μέρος, δεν δημιούργησε όμως τις κλασικές ευκαιρίες, μη μπορώντας να σπάσει την - ορισμένες φορές- τριπλή ζώνη άμυνας των φιλοξενούμενων, και μάταια γνώρισε την πρώτη ήττα στη σεζόν.

 Τσέλσι (Αντόνιο Κόντε): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς (84' Φάμπρεγκας), Καντέ, Όσκαρ (84' Πέδρο), Αζάρ, Γουίλιαν (84' Μόουζες), Ντιέγκο Κόστα.
Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλόπ): Μινιολέ, Κλάιν, Λόβρεν, Μάτιπ, Μίλνερ, Χέντερσον, Βαινάλντουμ (90' Στιούαρτ), Λαλάνα, Κουτίνιο (82' Λούκας), Στάριτζ (57' Οριζί).

Επόμενο ματς για τους ''μπλέ'', την Τρίτη 20/9 21:45 στην έδρα της πρωταθλήτριας Λέστερ, για τη φάση των "32" του κυπέλλου Αγγλίας.