Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016

Η....παράταση του Σέσκ

Επιμέλεια: Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/09/blog-post_21.html

 Παρά το...''παραμυθένιο'' 2-0 που έδειχνε ο φωτεινός πίνακας έως και το 45', η Τσέλσι έδειξε χαρακτήρα,πάθος και  πήρε μια σπουδαία πρόκριση στην επόμενη φάση του Λίγκ Κάπ, νικώντας δίκαια και δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με 2-4 τους πρωταθλητές Αγγλίας στο ''Κίνγκ Πάουερ''. Εξαιρετική εμφάνιση από τον ''ξεχασμένο'' Σέσκ Φάμπρεγκας ( ο οποίος έδειξε στον προπονητή του- που δεν φαίνεται να τον υπολογίζει-  πως κάτι πρέπει να αλλάξει στα πλάνα του ), πολύ καλό παιχνίδι από Αλόνσο ( έκανε ντεμπούτο ),Αθπιλικουέτα και Μόουζες. Πανέμορφο γκολ του Αθπιλικουέτα για το 2-2, με 10 παίκτες έβγαλε όλη την παράταση η Λέστερ.

 Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι θα έρθει στο 8ο λεπτό, με τον Αλόνσο να ψάχνει με συρτή μπαλιά τον Μπατσουαγί και τον Τσίλερ να προλαβαίνει τον Βέλγο πριν κάνει το 0-1. Τραγικό λάθος του Κείχιλ, ο Μούσα του πήρε τη μπάλα και μπήκε στην περιοχή, με τον Λουίζ να τον κόβει πριν ''εκτελέσει'' τον Μπέγκοβιτς. Η Τσέλσι πίεζε ασφυκτικά, η Λέστερ περίμενε πίσω και έψαχνε την αντεπίθεση. Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι ''αλεπούδες'' θα κάνουν το 1-0 στο 17'. Τα αμυντικά κενά κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους όταν ύστερα από μια ακίνδυνη σέντρα γίνεται λάθος συνεννόηση, ο Οκαζάκι το εκμεταλλεύεται και ανοίγει το σκορ.Η Τσέλσι προσπάθησε να αντιδράσει, όμως η κεφαλιά του Μπατσουαγί ύστερα από σέντρα του Πέδρο πέρασε  ελάχιστα αόυτ. Οι ''μπλέ'' συνέχισαν να έχουν στην κατοχή τους τη μπάλα, χωρίς όμως κάποια έμπνευση ή προσωπική ενέργεια από τους χαφ. 33' μεγάλη στιγμή για τους φιλοξενούμενους. Ο Σέσκ σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι για τον ξεχασμένο Πέδρο, ο οποίος ενήργησε βιαστικά και σπατάλησε την ευκαιρία.Κ' όμως στο καπάκι (34'), και πάλι κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, η Λέστερ θα σημειώσει και δεύτερο τέρμα,ξανά με τον Οκαζάκι.Μπαλιά-τρύπα του Κίνγκ προς τον Ιάπωνα, που νικά Λουίζ και Μπέγκοβιτς και με σκαστό σουτ δίνει προβάδισμα 2 γκολ στην ομάδα του. Επόμενη φάση στο 40', ωραία προσπάθεια από τον νεαρό Γκρέι, που επιχείρησε ένα δυνατό σουτ και είδε τη μπάλα να περνά λίγο έξω. Η Τσέλσι ξαναμπήκε στο παιχνίδι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν μετά από κόρνερ του Σέσκ, ο...αδύναμος κρίκος της ομάδας Κέιχιλ, έπιασε την κεφαλία στο δεύτερο δοκάρι και μέιωσε σε 2-1.


 Οι γηπεδούχοι είναι εκείνοι που έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, και συγκεκριμένα στο 48ο λεπτό, όταν μετά από μακρινή μπαλιά, ο Σλούρπ εκάνε το σουτ μέσα από την περιοχή , αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Στο 50' σημειώθηκε η φάση του αγώνα. Έπειτα από ωραία κυκλοφορία των ''μπλέ' έξω απ'την περιοχή των γηπεδούχων, ο Φάμπρεγκας σπάει τη μπάλα στο πέναλτι, η άμυνα απομακρύνει και ο Αθπιλικουέτα με...το βολέ της ζωής του στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του Τσίλερ και ισοφαρίζει σε 2-2. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε,με τις δύο ομάδες να είναι εξίσου επιφυλακτικές. Στο 68'μακρινή μπαλιά του ''Άθπι", ο Κόστα ( αντικατέστησε τον Λόφτους-Τσίκ στο 66') έσπασε με το κεφάλι τη μπάλα στον Μπατσουαγί και εκείνος εξαπέλησε ένα δυνατό σουτ, αναγκάζοντας τον Τσίλερ στην απόκρουση της βραδιάς. Ένα λεπτό αργότερα καταπληκτική μπαλιά από τον Νταβίντ Λουίζ προς τον Ντιέγκο Κόστα στην πλάτη της άμυνας, ο Βραζιλιάνος όμως αστόχησε στο τετ-α-τετ με τον Τσίλερ. Η Λέστερ απείλησε με τον Μούσα στο 73' , με τον Αφρικανό να μη μπορεί να νικήσει με τη λόμπα από κοντά τον Μπέγκοβιτς. Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό, καθώς ήταν πια εμφανές πως καμία από τις δύο πλευρές δεν ''ήθελε'' την παράταση. O Ντιέγκο Κόστα απείλησε ξανά στο 84' με διπλή προσπάθεια, με το δεύτερο σουτ του να απομακρύνεται σε κόρνερ από τον κίπερ των ''αλεπούδων''. Στο 88' η τελευταία τελική προσπάθεια της κανονικής διάρκειας, με το σουτ φάουλ του Νταβίντ Λουίζ να περνά περίπου ένα μέτρο πάνω από τα δοκάρια του Τσίλερ. Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μείνουν με 10 παίχτες, καθώς ο Βασιλέφσκι αντίκρισε την κόκκινη του διαιτητή για χτύπημα στο πρόσωπο του Κόστα. Έτσι, έπειτα από ένα συναρπαστικό και γεμάτο φάσεις 90', το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.


 Με την έναρξη της παράτασης (92') ολοκληρώθηκε η ανατροπή, και μάλιστα με ένα πανέμορφο γκολ.Ο Κόστα πάσαρε στον Αζάρ, εκείνος πάτησε με τακουνάκι τη μπάλα για τον Φάμπρεγκας και ο τελευταίος με ένα τεχνικό σουτ άφησε άγαλμα τον Τσίλερ για το 2-3. Και σα να μην έφτανε αυτό, 2 λεπτά αργότερα, ο σούπερ Σέσκ μετά από σύγχυση στην άμυνα της Λέστερ θα πιάσει ένα βολέ από
το  σημείο του πέναλτι και θα διαμορφώσει το 2-4, δίνοντας απαντήσεις σε φιλάθλους και προπονητή. Η τελευταία φάση του ματς σημειώθηκε στο 96' (!!!) , με ένα σουτ ο Μάτιτς εκτός περιοχής, που απορκούστηκε σε κόρνερ από τον Τσίλερ. Αφού καθάρισε το ματς από το πρώτο τέταρτο της παράτασης, η Τσέλσι άφησε το πόδι από το γκάζι, έπαιξε με τη μπάλα και το χρόνο και πανηγύρισε μια πανάξια πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

  Λέστερ ( Κλαούντιο Ρανιέρι ): Τσίλερ, Σίμσον, Μόργκαν, Βασιλέφσκι, Τσιλγουελ, Γκρέι, Κίνγκ, Ντρίνκγουοτερ, Σλούρπ, Μούσα (76' Βάρντι), Οκαζάκι (75' Ουγιόα).
  Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Μπέγκοβιτς, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Αλόνσο, Μάτιτς, Λόφτους-Τσίκ (66' Κόστα), Φάμπρεγκας, Μόουζες, Πέδρο (88' Αζάρ), Μπατσουαγί (79' Σαλομπά*).

* να σημειωθεί πως ο νεαρός Άγγλος έκανε ντεμπούτο για την ομάδα μας, αν και ανήκει στις τάξεις του συλλόγου από το 2012. Ο λόγος είναι οι 6 (!!) δανεισμοί που ''φέρνει'' στις πλάτες του, όμως στη φετινή προετοιμασία κατάφερε να πείσει τον Αντόνιο Κόντε και φαίνεται πως θα πάρει παιχνίδια.

 Επόμενο ματς για τους ''μπλέ'' το εκτός έδρας Λονδρέζικο ντέρμπι απέναντι στους ''κανονιέρηδες'' του Αρσέν Βενγκέρ, το Σάββατο 24/9 στις 19:30.