Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Της χάλ-ασε τα σχέδια....

Επιμέλεια : Μανώλης Μακρόπουλος

http://chelseagreekfans.blogspot.gr/2016/10/blog-post.html

  Με μια πολλή πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, η Τσέλσι πέρασε από το ''Κέι Σί' της Χάλ με 0-2, επιστρέφοντας στις νίκες. Πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ο Ντιέγκο Κόστα, πολύ καλός στην πρώτη του - επί Κόντε- εμφάνιση στην αρχική εντεκάδα ο Μόουζες, δραστήριος ο Αζάρ, καλός τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα  όσο και επιθετικά ο Μάτιτς. Εξαιρετική η ανασταλτική λειτουργία της Χάλ μέχρι να δεχτεί το γκολ από τον Γουίλιαν, με την Τσέλσι να φλυαρεί για ένα ολόκληρο ημίχρονο, χωρίς να κάνει σπουδαία τελική προσπάθεια.


  Η πρώτη φάση στο ματς καταγράφτηκε στο 3ο λεπτό, όταν από ένα φάουλ του Σνόντγκρας, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κόστα και άλλαξε πορεία, αναγκάζοντας τον Κουρτουά να εκτιναχθεί και να διώξει σε κόρνερ. Το πρώτο δεκαπεντάλεπτο πέρασε χωρίς καμία (!!) άλλη ευκαιρία, με απουσία διάθεσης από πλευράς Τσέλσι και πολύ καλή αμυντική λειτουργία από τη Χάλ, η οποία πάντως δεν ήθελε να ρισκάρει. Προσποίηση του Γουίλιαν στον Ρόμπερτσον, το διαγώνιο σουτ του Βραζιλιάνου εξτρέμ πέρασε άουτ στο 16'. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτύρονται στο 25' για πέναλτι σε ανατροπή του Ρόμπερτσον πάνω στον Μόουζες, με τον Τέιλορ να είναι κάθετος και να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι. Μετά από μισή ώρα παιχνιδιού, η Τσέλσι άρχισε να πιέζει και να ψάχνει το γκολ, με τους αμυνόμενους της Χάλ να μην επιτρέπουν στους ''μπλε'' να βγάλουν τη μεγάλη φάση. Σέντρα- φάουλ του Γουίλιαν, ο Λουίζ έπιασε μια κεφαλιά η οποία δεν ανησύχησε το Μάρσαλ, στο 42'. Τελευταία στιγμή στο - πολύ κακό από πλευράς ρυθμού και φάσεων- πρώτο ημίχρονο, το δυνατό σουτ του Μέισον, που ανάγκασε τον κίπερ της Τσέλσι σε δύκολη επέμβαση. Ξανά τονίζουμε την πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία της - γεμάτη απουσίες - Χάλ, η οποία κράτησε το 0 στο πρώτο μέρος χωρίς ουσιαστικά να απειληθεί. Από την άλλη, οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε προβλημάτισαν πολύ στο επιθετικό κομμάτι, μη μπορώντας να δημιουργήσουν κινδύνους για την εστία του Μάρσαλ.


  Η Τσέλσι μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος, αποφασισμένη να σκοράρει και να αποβάλλει το άγχος. Στο 48ο λεπτό πολύ ωραία ατομική προσπάθεια από τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος πέρασε όμορφα Ντιομαντέ και Ρόμπερτσον, έπιασε το σουτ και είδε τον Μάρσαλ να εκτινάσσεται και να διώχνει σε κόρνερ. 58' τεράστια ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους, ο Καντέ έκανε πάσα στον χώρο για τον Ντιέγκο Κόστα, εκείνος πέρασε τον Μάρσαλ αλλά από πλάγια έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, και ο επερχόμενος Καντέ με την εστία στο έλεός του, έστειλε τη μπάλα ψηλά. Το γκολ τελικά θα έρθει για τους ''μπλε'' στο 62' με τον Γουίλιαν. Ο Κόστα έξω από την περιοχή  δίνει στον Βραζιλιάνο, ο οποίος ενώ είχε επιλογή τον Αζάρ, έκλεισε προς τα μέσα και με ένα τεχνικό πλασέ- έχοντας μπροστά του και 3 αμυντικούς - έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο του Μάρσαλ, ο οποίος έμεινε να παρακολουθεί την πορεία της. Πολύ ωραίο σουτ του Κόστα, που έμεινε όρθιος ύστερα από τα μαρκαρίσματα των παικτών του Φέλαν, έδιωξε δύσκολα στη γωνία του ο Μάρσαλ.Δεύτερο γκολ στο 67' για τους φιλοξενούμενους με τον - μακράν - καλύτερο τους, τον Ντιέγκο Κόστα. Ο Μάτιτς έκανε μια κούρσα από το κέντρο κυριολεκτικά ανενόχλητος, το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Κόστα και εκείνος εκτέλεσε αμέσως, στέλνοντας τη μπάλα και πάλι στο δεξί  παραθυράκι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων για το 0-2. Οι ''μπλε'' έβγαλαν πολλή ενέργεια για ένα εικοσάλεπτο, πίεσαν ασφυκτικά τη Χάλ, και κατάφεραν να πάρουν σαφές προβάδισμα νίκης. Η πρώτη τελική για τις ''τίγρεις'' στο δεύτερο μέρος, ένα μακρινό άστοχο σουτ του Σνόντγκρας στο 69ο λεπτό. Ο ρυθμός έπεσε,η Τσέλσι χαλάρωσε και η Χάλ, ανήμπορη να αντιδράσει, ''παραδόθηκε στη μοίρα της''. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν άλλες δύο φορές, στο 86' με το σουτ του Όσκαρ που μπλόκαρε ο Μάρσαλ και στο 89' με κοντινή προβολή του Πέδρο ύστερα από σέντρα του Αλόνσο, η οποία πέρασε άουτ.



  Χάλ ( Μάικ Φέλαν ): Μάρσαλ, Μέιλερ, Λίβερμορ, Ντέιβις, Ρόμπερτσον, Κλούκατς (81' Χάντλεστον), Σνόντγκρας, Ένρικσεν (71' Ερνάντες), Μέισον, Ντιομαντέ (63' Μαλόνει), Μποκανί.

 Τσέλσι ( Αντόνιο Κόντε ): Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Αλόνσο, Καντέ, Μάτιτς, Μόουζες (85' Πέδρο), Γουίλιαν (89' Σαλομπάχ), Αζάρ (81' Όσκαρ), Ντιέγκο Κόστα.

 Επόμενο ματς για τους ''μπλε'', μετά τη διακοπή των Εθνικών ομάδων, το Σάββατο 15/10 στις 14:30 με την πρωταθλήτρια Λέστερ, στο ''Στάμφορντ Μπρίτζ''.